
En god & krämig köttfärssås. Tips: Låt det puttra på låg värme i minst 1 timme (iallafall tills morötterna har fått en behaglig mjukhet) – Recept av Jonas
Ingredienser
Kött
- 800 g Köttfärs – Använder blandfärs
Mejeri
- 7,5 dl Matgrädde
- 100 g Creme Bonjour – Vitlöksmak
- 4 dl Creme Freiche – Standard
Grönsaker
- 1 st Gul Lök – Stor
- 4 st Vitlöksklyftor
- 4-6 st Morötter – Av större slag
Övrigt
- 1 st Fin krossade Tomater – Använder ICA:s vitlökssmak 390g
- 1 kg Pasta alt. Spagetti
Kryddor
- 2 st Köttbuljonger
- Kryddor efter eget tycke (Svartpeppar, Aromat, Salt, Grillkrydda & Chillipeppar)
Instruktioner
- Fin hacka eller riv gul löken, pressa vitlöken, skär sedan morötterna i lagom stora bitar.
- Stek köttfärsen med en klick smör, krydda med lite kryddor.
- Lägg i löken & vitlöken, fräs till detta.
- Tillsätt Creme Bonjouren & Creme Freiche, rör om.
- Häll i tomatsåsen och gärna lite ketchup och rör sedan om. (jag mixar pastasåsen, då jag inte gillar större bitar)
- Tillsätt matgrädden under omrörning.
- Hacka morötterna så som du vill ha dom, lägg sedan dom i såsen.
- Smaka av och krydda lite mer av kryddor till eget tycke., Kan även lägga i en köttbuljong till om det behövs