
En god skinklasagne, perfekt om man vill ha lite variation istället för att ha köttfärs i.– Recept av Jonas.
Ingredienser
Kött
- 500 g Rökt skinka – Man kan ha mer i & dessa kan för stekas lite om man vill det.
Mejeri & Kyl
- 5 dl Matlagningsgrädde
- 1 l Mjölk – Jag använder Standardmjölken
- 4 dl Riven ost
Kryddor
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 dl Vetemjöl
- 1 msk Basilika
- Lite salt och vitpeppar
Övrigt
- 1000 g Krossade tomater – Jag mixar detta, då jag ogillar bitar.
- 500 g Färska lasagneplattor
- 1 st Hönsbuljong
Extra
- Man kan även använda en vit sås i – Dolmios vita sås är okej!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka vitlöken fint.
- Koka upp mjölk och vetemjöl på medelvärme.
- Tillsätt grädden, vitlöken, buljongtärning, basilika, salt och peppar, låt det sjuda i ca 3 minuter. Ta av det från plattan och tillsätt därefter de krossade tomaterna samt ost.
- Lägg lasagneplattorna i lager med sås och skinka mellan varje lager i en form.
- Tillaga längst ned i ugnen i 35-40 minuter.