
En god & krämig Carbonara på mitt vis! Dock med mejeri-produkter.– Recept av Jonas
Ingredienser
Kött
- 300 g Bacon – Minst 300g, ju mer bacon desto godare.
Mejeri
- 5 dl Matlagningsgrädde
- 100 g Creme Bonjour
- 100 g Riven ost – Detta är valfritt
Kryddor
- Svartpeppar, Vitpeppar & Grillkrydda – Efter eget tycke
Övrigt
- 500 g Spagetti eller Pasta
- 4 st Äggulor 1st äggula per portion.
Tips
- 2 st Vitlöksklyftor – Gillar man vitlök så blir det perfekt (Du fräser vitlöken tillsammans med baconen lite innan dom är klara)
- En halv st Rödlök, finhackad – Ibland kan detta vara ett hett och gott tips att ha i. (Du fräser löken tillsammans med baconen lite innan dom är klara)
Instruktioner
- Skär baconen i bitar och stek den så att den blir knaprig.
- Separera äggulorna från äggvitan och häll i en kastrull, blanda i creme bonjouren, grädden och kryddor, rör runt. (OBS, Du kan hälla en rå äggula över den färdiga portionen istället om du vill det)
- Värm upp det så att det bubblar, sänk sedan värmen och tillsätt baconen & osten, låt det sjuda i några minuter med omrörning tills dess att osten har smält.
- Koka valfri pasta
Extra (valfritt)
- Tillsätt vitlöksklyftorna
- Tillsätt Rödlöken