![](https://jrw.nu/wp-content/uploads/2022/02/20210106_180026-500x500.jpg)
En god krämig & thai/currygryta med kyckling– Receptet är mitt eget.
Ingredienser
Kött
- 1 kg Kycklingsfilér
Mejeri
- 50 g Smör
- 5 dl Matgrädde
- 2 dl Creme Freiche
Grönsaker
- 4 st Stora morötter
- 1 st Gul lök
- 1 st Röd paprika
- 1 st Purjolök
Kryddor
- 5 msk Curry
- 1 tsk Paprika pulver
- 1 tsk Grillkrydda
- Salt, svartpeppar & Vitpeppar efter behag
Övrigt
- 250 ml Kokosmjölk
- 1 st Kycklingsbuljong
Extra
- 200 ml Bambuskott
Instruktioner
- Strimla kycklingen i sådana bitar du vill ha
- Finhacka löken & skär morötterna.
- Kärna ur och skär paprikan i bitar.
- Bryn kycklingen med smör i en stor gryta på medelvärme. lägg det sedan bredvid i en skål.
- Bryn sedan Purlolöken och lägg i den gula löken efter, fräs tillsammans tills dom blivit "genomskinliga".
- Tillsätt sedan paprikan, morötterna & curry låt det sedan fräsa lite till. (se även "Extra" längre ner)
- Tillsätt grädden, kokosmjölken, crème fraiche kycklingbuljong och kryddor. Låt småputtra samtidigt som du lägger i kycklingen.
- Smaka av med salt och peppar kanske lite mer curry beroende på vilken styrka man vill ha.
- Låt allt småputtra i 1-2 timmar för det bästa resultatet. Rör om lite då och då
Extra
- Lägg i Bambuskott ca: 200ml samtidigt som i steg 6.
Tips
- Förkoka morötterna samt bambuskotten så att de mjuknar lite.
Övrigt
![](https://jrp.nu/pogoit/wp-content/uploads/2022/02/20210106_155332-768x1024-1-225x300.jpg)
![](https://jrp.nu/pogoit/wp-content/uploads/2022/02/Snapchat-840682943-572x1024-1-168x300.jpg)
![](https://jrp.nu/pogoit/wp-content/uploads/2022/02/20210106_170300-768x1024-1-225x300.jpg)